Китай продовжує тиск на Тайвань - направив до острова три десятки бойових літаків і сім кораблів

Китай продовжує тиск на Тайвань - направив до острова три десятки бойових літаків і сім кораблів

Укрінформ
Міністерство оборони Тайваню зафіксувало минулої доби маневрування навколо острова 30 бойових літаків і 7 кораблів Народно-Визвольної армії Китаю (НВАК).

Про це відомство повідомляє в соцмережі Х, передає Укрінформ.

У повідомленні не називаються типи літальних апаратів і кораблів, але зазначає, що 20 літаків перетнули серединну лінію Тайванської протоки, неофіційний кордон між материком і островом, та увійшли в ідентифікаційну зону ППО Тайваню.

Окремі з них наблизились до північного краю острова, де розташована його столиця Тайбей, на відстань лише близько 100 кілометрів, а інші підлітали до південного узбережжя Тайваню на менш ніж 70 км.

В тайванському міноборони запевнили, що відстежували рух повітряних і морських суден НВАК та реагували відповідним чином.

Це треті за останній тиждень масштабні маневри китайської армії навколо Тайваню, метою яких є демонстрація сили і спроба залякати тайванців, аби примусити їх погодитись на встановлення влади Пекіна над островом.

Читайте також: Японський есмінець у водах Китаю призвів до нових суперечок між Пекіном і Токіо - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, влада Китаю переконує жителів Тайваню в тому, що їхні поїздки на материк абсолютно безпечні, а кримінальне переслідування загрожує лише незначній кількості «затятих» прихильників незалежності острова в його керівництві.

Фото ілюстративне: Taiwan Defence Ministry

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-