У поліції Фінляндії розповіли, як просувається розслідування щодо пошкодження Balticconnector

У поліції Фінляндії розповіли, як просувається розслідування щодо пошкодження Balticconnector

Укрінформ
У Фінляндії заявили, що розслідування у справі про пошкодження газопроводу Balticconnector просувається вперед. Результати, найімовірніше, будуть оголошені після закінчення літа.

Як передає Укрінформ, про це заявив старший слідчий Центральної кримінальної поліції Рісто Лохі, інформує Yle.

Поліція розслідує справу за статтею заподіяння шкоди у тяжкій формі. Слідство, головним чином, з'ясовує пересування контейнеровоза Newnew Polar Bear під прапором Гонконгу.

Наприкінці травня повідомлялося, що естонська влада не отримала від китайської сторони відповіді на запит про надання юридичної допомоги.

Лохі не повідомив, чи отримала фінська поліція запитувану інформацію від китайської влади.

Читайте також: Пошкоджений торік газопровід Balticconnector поновить роботу 22 квітня

Як повідомляв Укрінформ, торік на газопроводі Balticconnector сталася аварія, коли він був, імовірно, пошкоджений якорем зареєстрованого в Гонконгу судна Newnew Polar Bear, що прямував з Калінінграда у Санкт-Петербург. Інцидент стався у виключній економічній зоні Фінляндії. Одночасно з газопроводом було пошкоджено телекомунікаційний кабель, що з'єднує Естонію і Фінляндію.

На початку квітня Бельгія, Велика Британія, Данія, Німеччина, Норвегія і Нідерланди підписали угоду про співпрацю з метою захисту підводної інфраструктури, в тому числі від можливих російських атак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-