У Франції військовий парад до Дня взяття Бастилії поєднали з естафетою Олімпійського вогню

У Франції військовий парад до Дня взяття Бастилії поєднали з естафетою Олімпійського вогню

Фото, відео
Укрінформ
Традиційний військовий парад до Дня взяття Бастилії, що відзначається у Франції 14 липня, цьогоріч поєднали з естафетою олімпійського вогню перед Олімпійськими та Паралімпійськими іграми, які розпочнуться в Парижі 26 липня.

Як передає Укрінформ, відео розльоту літаків так званого "Патруля Франції", які залишили по собі сліди у кольорах національного прапору Франції, показав президент республіки Еммануель Макрон на своїй сторінці в соцмережі Х.

«Французи, з національним святом вас!», - лаконічно привітав співгромадян Макрон, який цьогоріч приймав парад на авеню де Фош, а не на традиційних Єлисейських полях, через підготовку міста до проведення Ігор.

Авіаційне дефіле цього року складалось з двох частин – спочатку відбувся проліт 22 вертольотів та 6 легких літаків, а потім ще 37 літаків. Президент оглянув війська, опісля 4 000 цивільних громадян пройшли пішим маршем перед кінним парадом.

Родзинкою параду став вершник зі смолоскипом у руці. Ці світлини опублікувало Міністерство збройних сил Франції у соцмережі Х.

Полковник Тібо Валлетт, золотий медаліст Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро 2016 року, був обраний для того, щоб пронести вогонь до президентської трибуни.

Олімпійський факел перед офіційною трибуною, де стояв президент Макрон, згодом передали молодим спортсменам. Солдати в зелених, жовтих, червоних, синіх і чорних куртках відтворили олімпійський прапор, а в цей час пролунала "Марсельєза".

Олімпійський факел перетинатиме вулиці столиці Франції протягом 48 годин.

Читайте також: Міністр спорту Франції пірнула у Сену напередодні Олімпіади

Цьогорічне 14 липня, день взяття Бастилії та найбільше національне свято Франції, має завершиться на площі перед мерією Парижу концертом Національного оркестру Франції та феєрверком, випущеним з Ейфелевої вежі одразу після запалення вогню в олімпійській чаші.

Нагадаємо, напередодні в Парижі перед Олімпіадою вшанували пам'ять загиблих українських атлетів.

Фото: Міністерство збройних сил Франції 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-