У Молдові викрили канал незаконного виїзду чоловіків з України

У Молдові викрили канал незаконного виїзду чоловіків з України

Відео
Укрінформ
Прикордонна поліція Молдови заявила про затримання чоловіка, причетного до організації схеми незаконної міграції громадян України до країн ЄС.

Про це повідомляє News Maker.md, передає Укрінформ.

ВідеоPolitia de Frontiera Md

За інформацією правоохоронців, затриманий входить до злочинного угруповання, яке організувало нелегальну міграцію чоловіків з України через Молдову і далі до країн ЄС.

Зазначається, що із 20 по 21 червня 15 мігрантів незаконно перетнули молдовський кордон у рефрижераторі. За це українці заплатили угрупованню близько $8 тисяч кожен. Потім підозрюваний на своєму автомобілі доправив п'ятьох осіб до Кишинева.

Як розповіли у Прикордонній поліції, 25 червня двоє громадян України прийшли на КПП Скулени і розповіли, як і коли вони прибули в Молдову.

Прикордонна поліція затримала одного підозрюваного у незаконному переправленні. Ним виявився 29-річний громадянин Молдови. Наразі він перебуває під домашнім арештом. Розслідування триває, правоохоронні органи розшукують усіх причетних до цієї справи.

Читайте також: У ДПСУ розповіли, де фіксують найбільше спроб нелегального перетину кордону

Як повідомляв Укрінформ, у Державній прикордонній службі України заявили, що в Одеській області стався напад на прикордонний наряд. 14 липня увечері прикордонники зупинили транспортний засіб, в якому перебували четверо військових та водій. Двоє вдалися до втечі, а згодом один із них здійснив напад на прикордонника. Для збереження свого життя той був вимушений застосувати зброю, в результаті порушник загинув.

15 липня працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактом загибелі військовослужбовця, який намагався нелегально перетнути кордон з Молдовою.

Фото: border.gov.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-