Суд у США закрив справу Трампа про незаконне зберігання таємних документів

Суд у США закрив справу Трампа про незаконне зберігання таємних документів

Укрінформ
Окружна суддя Ейлін Кеннон у понеділок винесла рішення, відхиливши федеральні обвинувачення проти експрезидента Дональда Трампа в справі про неналежне поводження із секретними документами, визнавши неправомірним призначення спецпрокурора в цьому питанні.

Про це повідомляє в понеділок The Washington Post, передає Укрінформ.

«Це друга значна перемога в суді для нього (Трампа – ред.) за період менше ніж місяць – після історичного рішення Верховного суду щодо імунітету», - зауважує видання.

У рішенні судді Кеннон, яке охоплює 93 сторінки, зазначається, що призначення спеціального прокурора Джека Сміта у цій справі було неправомірним. Це вважається тріумфом для Трампа, навіть якщо рішення зрештою буде скасовано під час апеляції. Адже Міністерство юстиції, швидше за все, оскаржить це рішення, і врешті справа може дійти до Верховного суду, зазначає видання.

При цьому зауважується, що рішення судді Кеннон також означає скасування звинувачень проти двох інших осіб - Волтіна «Волта» Наути та Карлоса Де Олівейри, які проходили по цій справі.

Читайте також: Meta зняла всі обмеження з акаунтів Трампа у Фейсбуці та Інстаграмі

Як повідомляв Укрінформ, кілька тижнів тому Верховний суд США постановив, що Дональд Трамп може претендувати на «певний імунітет» від кримінального переслідування за дії, які він вчинив під час свого президентства.

Фото: Jabin Botsford/The Washington Post/Bloomberg 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-