Японія завершила сьомий цикл скидання в океан очищеної води з АЕС у Фукусімі

Японія завершила сьомий цикл скидання в океан очищеної води з АЕС у Фукусімі

Укрінформ
Компанія-оператор пошкодженої АЕС «Фукусіма-1» Токійська електрична енергетична компанія повідомила про завершення 16 липня сьомого циклу скидання в океан очищеної від радіоактивних елементів і розбавленої води з електростанції.

Про це повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

В рамках цього етапу, який почався 28 червня, в океан було випущено близько 7800 тонн очищеної води, в якій залишився лише тритій, радіоактивний елемент, що не становить великої загрози для людей і навколишнього середовища.

Фахівці компанії TEPCO, японського уряду й МАГАТЕ постійно проводять незалежний моніторинг рівня тритію в прилеглих до АЕС водах і за майже рік від початку операції зі скидання не виявили аномальних показників.

У TEPCO заявили, що останні дослідження показали 18 беккерелів тритію на літр морської води, відібраної із вихідного отвору електростанції, що значно нижче встановленого компанією ліміту в 700 беккерелів, після досягнення якого вона припинить спуск води, і набагато нижче ліміту Всесвітньої організації охорони здоров’я в 10 000 беккерелів для питної води.

Читайте також: Китай і Японія вперше обговорили скидання води з АЕС у Фукусімі

Компанія-оператор почала випускати очищену воду з АЕС «Фукусіма-1» у серпні минулого року в рамках заходів підготовки до виведення електростанції з експлуатації і за сім циклів скинула в океан близько 55 тисяч тонн. За підрахунками TEPCO, скидання всіх понад 1 мільйона тонн очищеної води з АЕС у Фукусімі триватиме близько 30 років.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Італії на чолі з Джорджею Мелоні планує відновити галузь ядерної енергетики через 35 років після закриття останньої АЕС, щоб зменшити викиди вуглекислого газу.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-