Президент Естонії доручив кандидату в прем'єри почати формувати уряд

Президент Естонії доручив кандидату в прем'єри почати формувати уряд

Укрінформ
Естонський президент Алар Каріс 16 липня дав Крістену Міхалу з Партії реформ повноваження щодо формування нового уряду, назвавши його кандидатом у прем'єр-міністри.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє естонський мовник ERR.

Таке рішення глава держави ухвалив після того, як на день раніше зустрівся з представниками всіх шести представлених у парламенті нинішнього скликання партій.

Тепер Міхал має 14 днів, щоб представити парламенту країни Рійгікогу доповідь про принципи формування майбутнього уряду і отримати його підтримку.

На посаді глави уряду Крістен Міхал змінить голову Партії реформ Каю Каллас, яка керувала кабміном із січня 2021 року, а напередодні подала у відставку, розраховуючи очолити європейську дипломатію.

Наразі реформісти ведуть коаліційні переговори із Соціал-демократичною партією та партією Eesti 200. Три ці політичні сили сформували уряд і після парламентських виборів навесні 2023 року. Передбачається, що новий уряд розпочне роботу наприкінці липня чи на початку серпня. Поки що невідомо, скільки міністрів зміниться.

Читайте також: Країнам НАТО варто було б витрачати на оборону понад 2% ВВП - президент Естонії

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці червня Європейська рада погодила кандидатури для призначення на керівні посади у ключових інституціях ЄС. Зокрема, прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас запропонована на посаду високого представника ЄС.

До вступу на посаду нового уряду Естонії Каллас продовжуватиме виконувати обов'язки прем'єр-міністра. Вона висловила сподівання, що новий уряд буде сформовано досить швидко.

Фото: ERR 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-