Греція продовжила військові навчання, аби стримати транспортування російської нафти

Греція продовжила військові навчання, аби стримати транспортування російської нафти

Укрінформ
Греція знову продовжила військово-морські навчання, які значною мірою стримують перевалку російської нафти поблизу її узбережжя і змушують перенаправляти в інші місця.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Навчання в Лаконійській затоці, які мали завершитися в понеділок, триватимуть ще два місяці - це найдовше продовження на сьогодні, повідомила Гідрографічна служба ВМС Греції.

Військово-морські заходи були запроваджені в травні і потім кілька разів продовжувалися.

Уряд раніше заявляв, що ці навчання покликані зупинити ризиковану перевалку російської нафти з борту на борт застарілих суден, яка може становити загрозу для безпеки на морі.

Згідно з даними відстеження суден, зібраними агентством Bloomberg, з 4 травня, коли заборона набула чинності, не було зафіксовано жодного випадку передачі нафти з судна на судно.

Читайте також: Британія та країни ЄС посилять перевірки російського тіньового флоту - Bloomberg

Згідно з даними Kpler і статистикою відстеження суден, зібраною Bloomberg, значна частина перевалки перемістилася у води поблизу берегів Єгипту, Мальти і Західної Африки.

Що стосується нафтопродуктів, то більшість переміщень, які досі відбуваються поблизу Греції, проходять у дозволеній зоні між місцями проведення навчань.

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія планує звернутися до кількох європейських країн із закликом до дій, спрямованих проти так званого тіньового флоту нафтових танкерів, які Росія використовує для обходу міжнародних санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-