У Кенії відновились антиурядові протести, є загиблий

У Кенії відновились антиурядові протести, є загиблий

Укрінформ
Щонайменше одна людина загинула під час нових антиурядових протестів у Кенії у вівторок, коли поліція розганяла демонстрантів, які вимагали відставки президента Вільяма Руто.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Демонстранти заблокували головні дороги, в тому числі шосе Найробі-Наманга в передмісті Найробі, де вранці вони розпалили багаття. Також повідомлялося про демонстрації в містах Момбаса, Кісуму та Ельдорет.

У центрі Найробі поліція застосувала сльозогінний газ проти кількох десятків протестувальників. Демонстранти в прибережному місті Момбаса під час маршу розмахували пальмовим гіллям, а кенійські телеканали показували, як на вулицях горить сміття.

У Кітенгелі, місті на південній околиці столиці Найробі, поліція відкрила вогонь по протестувальниках, які кидали каміння, палили шини і скандували «Руто повинен піти».

Підприємства в Найробі залишаються закритими через побоювання повторення мародерства, яке сталося під час демонстрацій минулого тижня, пише АР.

Загальнонаціональні протести, які спалахнули минулого місяця проти запропонованого підвищення податків, тривають навіть після того, як Руто відкликав закон і звільнив майже весь свій кабінет.

Читайте також: По всій Кенії проходять антиподаткові протести, вже вісім загиблих

Протести у вівторок виявилися одними з найбільших після свого початку майже місяць тому. Активісти вимагають відставки Руто, а також системних змін, спрямованих на подолання корупції та неефективного управління.

За даними Кенійської національної комісії з прав людини (KNCHR), що фінансується урядом, на сьогоднішній день під час протестів загинуло щонайменше 50 осіб, а 59 людей були викрадені або зникли безвісти у зв'язку з протестами.

Читайте також: В Албанії протестувальники закидали будівлю уряду «коктейлями Молотова»

Як повідомляв Укрінформ, 25 червня у столиці Кенії Найробі тисячі протестувальників вийшли на акції проти підвищення податків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-