Трагедія МН17 змусила Нідерланди усвідомити масштаб російської агресії - міністр оборони

Трагедія МН17 змусила Нідерланди усвідомити масштаб російської агресії - міністр оборони

Ексклюзив
Укрінформ
Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що трагедія МН17 змусила його країну усвідомити масштаб російської агресії, адже Нідерланди також стали країною з великою кількістю жертв через дії Кремля.

Про це він сказав в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі перед початком церемонії вшанування пам'яті загиблих рейсу МН17 у десяті роковини трагедії.

“Це дуже емоційний день, адже рівно десять років тому сталася трагедія MH17. Це змусило Нідерланди також усвідомити вплив та наслідки російської агресії, бо, звісно, те, що зараз відбувається в Україні, є жахливим, з тисячами й тисячами смертей. Але після України Нідерланди також стали країною з великою кількістю жертв через російську агресію”, - сказав він.

Він також наголосив, що внаслідок збиття рейсу MH17 загинули 298 невинних людей, серед яких 196 громадян Нідерландів.

“Загинуло майже 200 нідерландців. І рідні та друзі щодня мають жити із цим болем. І ми як країна також все ще живемо з цим болем щодня. І це те, що ми сьогодні вшановуємо. Це дуже важливий день, насамперед для сімей і друзів жертв трагедії, а також для Нідерландів”, - сказав міністр.

Читайте також: Справедливість для жертв катастрофи MH17 має бути відновлена - МЗС України

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 17 липня, у десяті роковини трагедії МН17, у Нідерландах вшановують пам'ять загиблих рейсу МН17, що прямував з Амстердама в Куала-Лумпур і був збитий збройними силами РФ над тимчасово окупованою частиною Донецької області.

Родичі загиблих зачитають імена своїх найрідніших, також церемонією покладання квітів та хвилиною мовчання усі присутні вшанують пам'ять про них.

На заході будуть присутні король Нідерландів Віллем Олександр, прем'єр-міністр Нідерландів Дік Схооф, представники урядів та організацій інших країни, зокрема Австралії та України.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Суд у Нідерландах визнав винними у справі про збитий літак рейсу MH17 ексофіцера ФСБ і колишнього "міністра оборони "ДНР" Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), генерала ГРУ Генштабу збройних сил РФ, главу "ГРУ ДНР" Сергія Дубинського та громадянина України Леоніда Харченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-