Італійський суд зобов'язав журналістку заплатити €5 тисяч компенсації Мелоні за цькування

Італійський суд зобов'язав журналістку заплатити €5 тисяч компенсації Мелоні за цькування

Укрінформ
Міланський суд зобов’язав журналістку Джулію Кортезе виплатити прем’єр-міністру Італії Джорджії Мелоні 5 000 євро за те, що вона висміяла її зріст в соцмережах три роки тому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Суд також ухвалив рішення про накладання на Кортезе відкладеного штрафу у розмірі 1 200 євро за цькування Мелоні в соцмережі X у жовтні 2021 року.

Феміда визнала цькування Мелоні з боку журналістки «бодішеймінгом» (Бодішеймінг — це дискримінація людини за зовнішніми ознаками).

Зазначається, що Кортезе опублікувала відредаговану світлину з Мелоні, чия права партія «Брати Італії» на той час перебувала в опозиції, з покійним фашистським лідером Італії Беніто Муссоліні на задньому плані.

Кортезе також у соцмережі опублікувала низку дописів, включно з одним, який перекладається як «ти мене не лякаєш, Джорджа Мелоні. Зрештою, твій зріст лише 1,2 метра. Я навіть не бачу тебе».

Читайте також: В Італії звинуватили ексміністра у шахрайстві під час пандемії COVID-19

Проте на різних вебсайтах ЗМІ офіційний зріст Мелоні вказується від 1,58 до 1,63 м.

Кортезе ще може оскаржити вирок, а адвокат Мелоні заявив, що прем'єр-міністр пожертвує на благодійність будь-яку компенсацію, яку вона зрештою отримає від журналістки.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2023 року Домінік Рааб пішов у відставку з посади віцепрем'єр-міністра та міністра юстиції Великої Британії після завершення розслідування звинувачень у булінгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-