У Росії обмежують роботу західних соцмереж для створення культури страху - британська розвідка

У Росії обмежують роботу західних соцмереж для створення культури страху - британська розвідка

Укрінформ
Дедалі більше обмежуючи доступ до більш захищених західних соціальних платформ, російський режим намагається створити культуру страху серед тих, хто може стати його критиком.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

«Як у нещодавньому випадку з забороною незалежних ЗМІ й обмеженням інших надійних засобів комунікації, це означає пришвидшення довготривалого тренду щодо посилення владою контролю в питанні доступу до ЗМІ та інформації в Росії. Ці обмеження щодо доступу до соціальних мереж ймовірно націлені на те, щоб російське населення могло мати тільки доступ до ЗМІ, які поширюють наративи влади. Обмежуючи доступ до більш захищених засобів приватної комунікації, влада полегшує моніторинг потенційних дисидентів та створює культуру страху та самоцензури серед тих, може стати критиком режиму», - заявили у відомстві.

Зазначається, що російський уряд ініціював додаткові обмеження на використання цифрових телекомунікацій у Росії.

Зокрема, 12 липня депутат Держдуми РФ Антон Нємкін заявив в інтерв'ю, що російська влада почала сповільнювати трафік у зашифрованому додатку для обміну повідомленнями WhatsApp. Публічне пояснення цього кроку звучить як «обмеження можливостей комунікації екстремістських груп». Згідно з визначенням російського уряду, це, ймовірно, також включає обмеження спроможності опозиційних активістів і тих, хто виступає проти війни в Україні, організовуватися та спілкуватися.

Крім того, 12 липня російські незалежні ЗМІ повідомили, що збої в роботі онлайн-відеоплатформи YouTube були спричинені навмисним уповільненням трафіку російським урядом.

Читайте також: Кремль готує російську громадськість до тривалої війни ще на десятиліття - ISW

«Повідомляється, що Кремль може взагалі заблокувати YouTube у вересні 2024 року. YouTube є доволі популярним в Росії і використовується опозиційними активістами, серед яких був Олексій Навальний, для поширення критику російської влади», - зазначили у Міноборони Британії.

Як повідомляв Укрінформ, відеохостинг YouTube заблокував офіційні канали російських виконавців Поліни Гагаріної, Шамана (Ярослава Дронова), Олега Газманова, Григорія Лепса та Юлії Чичеріної, щодо яких Євросоюз запровадив санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-