У Нідерландах почалися випробування надводних дронів

У Нідерландах почалися випробування надводних дронів

Фото
Укрінформ
Військово-морські сили Нідерландів почали випробування надводних дронів USV90.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на міноборони Нідерландів.

“Королівський флот активно випробовує перший надводний дрон. USV90 (Unmanned Surface Vehicle 90) — це 9-метровий дрон, який можна використовувати на воді. Він може транспортувати вантажі та людей, а також проводити розвідку”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що USV90 функціонує як своєрідне водне таксі. Його також можна використовувати для перевезення інших менших (підводних) дронів.

Перші випробування проводитимуться фахівцями з підводного розмінування. Як припускають у Міноборони, USV90 можна використовувати для транспортування безпілотних апаратів меншого розміру з бази в район передбачуваного розташування мін або вибухівки для знешкодження. Екіпаж корабля, який виконує роль бази, зможе таким чином залишатися на безпечній відстані.

На початкових етапах випробування проводитимуться з екіпажем на борту. Потім USV90 керуватиметься віддалено і розгортатиметься в безпілотному режимі. У довгостроковій перспективі планується перевести їх на повністю автономний режим. Проєкт реалізується разом із Бельгією.

“Загроза морських мін залишається актуальною. Вони відносно дешеві у виробництві, їх легко встановити, наприклад для блокування морських портів. Крім того, на морському дні досі перебуває багато мін часів Другої світової війни. За оцінками, тільки в Північному морі все ще залишаються десятки тисяч мін. Вони все ще становлять небезпеку. Це навіть коштувало життя кільком рибалкам після того, як небезпечна знахідка потрапила в сіті”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у липні міністр оборони Нідерландів відвідав українське підприємство з виробництва дронів.

Під час візиту в Україну міністр оборони новопризначеного уряду Нідерландів Рубен Брекельманс відвідав українське підприємство, що виробляє дрони.

Читайте також: Нідерланди виділять €20 мільйонів на FPV-дрони для України

Під час візиту нідерландська делегація відвідала українське підприємство, що виробляє дрони. В ході переговорів з українською делегацією, до складу якої входив заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Сергій Боєв, особливу увагу було приділено питанням технологій як одному зі шляхів підтримки України, який може бути розширений.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Нідерландів запевнив, що винищувачі F-16 надійдуть в Україну найближчим часом.

Фото: Ministerie van Defensie

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-