Студентські протести у Бангладеш: загиблих вже 105, у країні ввели комендантську годину

Студентські протести у Бангладеш: загиблих вже 105, у країні ввели комендантську годину

Укрінформ
У Бангладеш на студентських протестах проти урядових квот на робочі місця, які відбулися цього тижня, загинули щонайменше 105 осіб.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Попри заборону публічних зібрань, у п’ятницю поліція продовжувала розганяти протести. За даними лікарень, між 17:00 і 19:00 за місцевим часом до лікарні Медичного коледжу Дакки надійшло 27 тіл загиблих, крім того тисячі людей отримали поранення.

У центральному районі Дакки Нарсінгді протестувальники взяли штурмом в'язницю і звільнили понад 850 ув'язнених, після чого підпалили установу. Багато лідерів опозиційних партій, активістів і студентів-протестувальників були заарештовані, повідомив в.о. голови головної опозиційної Бангладеської націоналістичної партії Тарік Рахман, який перебуває у вигнанні.

У суботу також повідомлялося про окремі випадки підпалів.

Коли кількість загиблих почала зростати, а поліція не змогла стримати протести, уряд прем'єр-міністра Шейхи Хасіни запровадив національну комендантську годину і ввів війська. Хасіна через протести відмовилася від планів поїхати в неділю з візитами до Іспанії та Бразилії.

Комендантська година відрізала Бангладеш від світу: телефонні з'єднання з-за кордону здебільшого не відбувалися, вебсайти бангладеських ЗМІ не оновлювалися, а їхні сторінки в соцмережах залишалися неактивними.

У суботу під час комендантської години бангладеські солдати патрулювали безлюдні вулиці столиці. Заборона була послаблена на дві години з полудня в суботу, щоб дозволити людям зробити покупки і інші справи. У тих, хто виходив на вулиці, військові перевіряли посвідчення особи на контрольно-пропускних пунктах. Комендантська година триватиме до 10 ранку за місцевим часом у неділю, коли уряд оцінить ситуацію і вирішить, як діяти далі.

Читайте також: Кількість загиблих під час студентських протестів у Бангладеш зросла до 50

Загальнонаціональні заворушення спалахнули через обурення студентів суперечливими квотами на державні посади, в тому числі 30% для сімей тих, хто боровся за незалежність від Пакистану. Протягом п'яти днів поліція застосовувала сльозогінний газ і шумові гранати, щоб розігнати протестувальників, а демонстранти вступали в сутички з правоохоронцями, кидали цеглу і підпалювали автомобілі.

Як повідомляв Укрінформ, у Бангладеш із 17 липня на невизначений термін закривають усі державні та приватні навчальні заклади через студентські протести.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-