Світові сервіси відновлюють роботу після збою в ІТ-системах

Світові сервіси відновлюють роботу після збою в ІТ-системах

Укрінформ
Підприємства та сервіси по всьому світу повільно відновлюються після масштабного збою в роботі програмного забезпечення CrowdStrike, яке випустило помилкове оновлення для Microsoft Windows і призупинило роботу різних установ.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Так, після скасування тисяч рейсів деякі авіаперевізники починають повертатися до нормального режиму роботи, але очікують, що затримки і скасування рейсів триватимуть і у вихідні.

Підприємства у світі зіштовхнулися з чергами або пропущеними замовленнями, на вирішення яких можуть піти дні. Наразі JP Morgan Chase, найбільший банк США, заявив, що працює над відновленням роботи банкоматів.

Проблеми виникли і у сфері охорони здоров'я в Британії, Ізраїлі та Німеччині, де були скасовані деякі операції.

Постраждали платіжні системи, банківські та медичні установи по всьому світу.

Деякі залізничні компанії попередили про затримки, а телерадіокомпанії Sky News і ABC Australia зазнали перебоїв у роботі.

Генеральний директор CrowdStrike вибачився за перебої і заявив, що вони виправлені, але попередив, що відновлення всіх систем може зайняти «деякий час».

Читайте також: У CrowdStrike знайшли помилку, що призвела до глобального IT-збою

За даними Microsoft, проблеми почалися о 19:00 за Гринвічем у четвер, зачепивши користувачів Windows з програмним забезпеченням для кібербезпеки CrowdStrike Falcon, хоча повний їх масштаб став зрозумілим лише вранці в п'ятницю. До вечора п'ятниці проблеми зменшилися в багатьох частинах світу, багато аеропортів повідомили, що більшість рейсів уже виконується.

Генеральний директор CrowdStrike Джордж Курц заявив у соцмережі X, що дефект був виявлений «в одному оновленні контенту для хостів Windows».

Проблеми вперше були помічені в Австралії і, можливо, найсильніше відчувалися в авіаперевезеннях. В аеропортах спостерігалися довжелезні черги через скасування або затримку рейсів, посадку літаків і застрягання пасажирів. Деякі з них залучали додатковий персонал для ручної реєстрації пасажирів.

Читайте також: Збій в ІТ-системах не вплинув на роботу Укрзалізниці, потяги курсують за розкладом

Як повідомляв Укрінформ, зранку 19 липня у світі стався глобальний IT-збій. За даними ЗМІ, причиною є програмне забезпечення CrowdStrike, встановлене на компʼютерах з Windows. Про технічний збій у роботі повідомили кілька українських сервісів.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-