У Росії чверть літаків Іл-76 вийшла з ладу через неякісні деталі - ЗМІ

У Росії чверть літаків Іл-76 вийшла з ладу через неякісні деталі - ЗМІ

Укрінформ
У Росії внаслідок проблем із шасі через неякісні запчастини п’ять з вісімнадцяти військових літаків Іл-76МД-90А вийшли із ладу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання «Важные истории» із посиланням на газету Комерсант.

Слідчий комітет у Московській області відкрив кримінальну справу проти постачальника підшипників для військових літаків Іл-76МД-90А. За даними слідства, Балашихинський ливарно-механічний завод (БЛМЗ) придбав у невідомого виробника підшипники, які не відповідають вимогам документації, після чого передав їх підприємству «Авіастар» для виробництва модернізованих літаків Іл-76, призначених для перевезення військ і вантажів.

В результаті через проблеми із шасі вийшли з ладу п’ять літаків, тоді як згідно із інформацією з відкритих джерел, станом на кінець 2023 року в розпорядженні російського Міноборони було 18 таких повітряних суден. Більша частина літаків, 11 одиниць, була доставлена у 2022-2023 роках.

Кримінальна справа була порушена за статтею про «зловживання повноваженнями під час виконання держоборонзамовлення». За версією слідства, було «завдано суттєвої шкоди інтересам держави, які охороняються законом, в особі Міноборони Росії», а також «завдано шкоди обороноздатності та безпеці країни».

Силовики провели обшук у БЛМЗ.

Читайте також: США планують нові санкції проти Китаю через допомогу Росії

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня низка вибухів пролунала в районі військового аеродрому Міллерове Ростовської області РФ, а також біля нафтобази.

Пізніше стало відомо, що унаслідок удару безпілотників по аеродрому в Міллеровому були уражені ангар та склад пального.

Фото: getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-