Відмова Байдена від виборів творить нову динаміку кампанії - експерт Атлантичної ради

Відмова Байдена від виборів творить нову динаміку кампанії - експерт Атлантичної ради

Ексклюзив
Укрінформ
Відмова президента США Джо Байдена від участі в перегонах творить нову динаміку виборчої кампанії, вважає старший науковий співробітник Атлантичної ради, колишній президент Freedom House Адріан Каратницький.

Про це він заявив Укрінформу, коментуючи заяву Байдена про вихід із перегонів.

За словами експерта, зберігається висока ймовірність того, що номінантом від Демократичної партії стане віцепрезидентка Камала Гарріс.

«Але, можливо, буде відкрите голосування всіх делегатів (під час Національного з’їзду Демократичної партії в серпні, - ред.) і можуть бути виявлені ще якісь інші сильні кандидати», – зазначив Каратницький.

Але у будь-якому разі, відтепер увага переключиться «від похилості віку самого Байдена на принципові питання, зокрема й вік і стан здоров’я Трампа, який теж на 78-му році життя, а наприкінці терміну він був би на рік старший від Джозефа Байдена», якому зараз 81, додав експерт.

Читайте також: У Трампа готують кампанію проти Гарріс, якщо вона замінить Байдена на виборах - NYT

На думку Каратницького, молодший і більш динамічний кандидат, який користуватиметься підтримкою Байдена й спиратиметься на всі надбання демократичної адміністрації за останні роки, а також наголошуватиме на деяких слабкостях самого Трампа, може значно змінити динаміку перегонів.

«Це - мужній акт президента Байдена, що створює зовсім нові обставини у виборчій кампанії», – наголосив експерт.

Як повідомляв Укрінформ, Байден відмовився від участі в президентських виборах і запропонував прибічникам Демократичної партії підтримати кандидатуру віцепрезидентки Камали Гарріс.

Фото: Nathan Howard/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-