Італія через спеку збільшила імпорт електрики

Італія через спеку збільшила імпорт електрики

Укрінформ
Італія збільшила імпорт електроенергії із сусідніх країн, зокрема із Франції, через хвилю спеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Попит на кондиціонери в Італії, який і без того є одним із найвищих в Європі, зріс ще більше, оскільки минулого тижня температура повітря перевищила позначку в 40 градусів за Цельсієм. Це змусило італійську енергосистему покладатися як на імпорт, так і на традиційні теплові потужності.

У пікові години Італія імпортує із Франції до 3,5 ГВт електроенергії, що еквівалентно потужності однієї атомної електростанції.

У липні ціна на електроенергію в Італії за добу наперед становила 111 євро за мегават-годину, що більш як удвічі вище еквівалентного контракту в сусідній Франції.

Читайте також: Імпорт електрики: Україна веде переговори із ENTSO-E про збільшення потужності до 2,2 ГВт

Італійські споживачі очікують на збільшення рахунків, особливо після того, як, відповідно до змін законодавства, з липня багато хто з них не має права на дешевші тарифи на електроенергію.

Зазначається, що високі ціни на електроенергію в Італії обумовлені відносною нестачею сонячної та вітрової генерації. Однак ситуація змінюється, оскільки потужності відновлюваної енергетики вперше обігнали енергетику з викопних видів палива на початку цього року.

Читайте також: Метеоролог: Зміни клімату вже швидко не зупинити - як потяг, що набрав швидкість

Як повідомляв Укрінформ, «червоний» рівень небезпеки через спеку оголосили 12 липня по всій території Хорватії. До аналогічного кроку вдалися в центральній частині Італії, а також у Римі та Трієсті.

Фото: Stephanie Gengotti/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-