У Нідерландах новий штам коронавірусу FLiRT викликав хвилю заражень

У Нідерландах новий штам коронавірусу FLiRT викликав хвилю заражень

Укрінформ
У Нідерландах новий варіант коронавірусу, відомий під назвою FLiRT, викликав хвилю заражень попри літнє тепло.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на AD.

“Причиною цьогорічного зростання захворюваності став варіант коронавірусу FLiRT”, - йдеться у повідомленні.

Професор вірусології медичного центру при університеті імені Еразма у Роттердамі Маріон Коопманс зазначила, що “найточнішим показником масштабів поширення вірусу вважається його кількість у стічних водах. Так, кількість частинок вірусу в стічній воді в 14 разів вища, ніж в аналогічний період 2023 або навіть у 2021 році, коли був поширений інший штам коронавірусу – Delta”.

Однак, на думку експертки, поточна хвиля захворювання незрівнянна з попередніми.

“Коронавірус зараз викликає серйозні наслідки набагато рідше, ніж це було раніше. Наприклад, кількість госпіталізацій на цей час майже не збільшується, попри кількість випадків зараження, що зростає”, - сказала Коопманс.

Зазначається, що серед основних симптомів кашель, закладеність носа, головний біль та біль у м'язах.

Результати дослідження InfectieRadar, проведеного Національним інститутом охорони здоров’я Нідерландів (RIVM) 8-14 липня серед 10,3 тис. нідерландців, виявили коронавірус у 1,3% учасників. До порівняння, то ще в середині квітня жоден взагалі ніхто з учасників аналогічного дослідження не повідомляв про позитивний тест.

Читайте також: AstraZeneca вилучить вакцину проти COVID-19 через падіння попиту

Як повідомляв Укрінформ, 11 липня Національний інститут охорони здоров’я Нідерландів (RIVM) повідомив, що рівень захворюваності на респіраторні інфекції, у тому числі коронавірус, в Нідерландах зростає в останні тижні. За його даними, середня кількість частинок патогену в стічній воді зросла до 941 на 100 тис. осіб, порівняно з 786 тижнем раніше. В інституті нагадали, що новий етап вакцинації населення у Нідерландах розпочнеться з 16 вересня. Жителі країни віком від 18 років, які отримали запрошення на щеплення від грипу, можуть також вакцинуватися від коронавірусної інфекції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-