В Естонії затвердили склад нового уряду

В Естонії затвердили склад нового уряду

Укрінформ
Президент Естонії Алар Каріс призначив новий уряд країни на чолі з Крістеном Міхалом після того, як він отримав мандат від парламенту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR.

"Президент Алар Каріс у понеділок, 22 липня, затвердив склад нового уряду під керівництвом Крістена Міхала", - йдеться у повідомленні.

Раніше сьогодні парламент Естонії надав Крістену Міхалу повноваження для формування уряду, а після цього президент Каріс затвердив склад нового уряду.

До роботи уряд Міхала приступить у вівторок, 23 липня, після складання присяги перед членами Рійгікогу" (парламенту - ред.).

Новий уряд було сформовано правлячою коаліцією, в яку входять Партія реформ, Соціал-демократична партія та партія Eesti 200.

Читайте також: Жозеп Боррель в Естонії говорив про справедливий мир для України

Від Партії реформ до складу уряду увійшли семеро осіб: прем'єр-міністр Крістен Міхал, міністр фінансів Юрген Лігі, міністр клімату Йоко Алендер, міністр економіки та промисловості Ерккі Келдо, міністр оборони Ганно Певкур, міністр соціального захисту Сігне Рийсало та міністр культури Хейді Пурга.

Партію Eesti 200 у новому уряді представляють міністр іноземних справ Маргус Цахкна, міністр освіти та науки Кристина Каллас та міністр юстиції та цифрових технологій Лійза Пакоста.

Від соціал-демократів до уряду увійшли міністр внутрішніх справ Лаурі Ляенеметс, міністр охорони здоров'я Рийна Сіккут, міністр у справах регіонів та сільського господарства Пірет Хартман та міністр інфраструктури Владімір Свєт.

Як повідомляв Укрінформ, 16 липня естонський президент Алар Каріс дав Крістену Міхалу з Партії реформ повноваження щодо формування нового уряду, назвавши його кандидатом у прем'єр-міністри. Таке рішення глава держави ухвалив після того, як днем раніше зустрівся з представниками всіх шести представлених у парламенті нинішнього скликання партій.

Фото: ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-