Глава Секретної служби США подала у відставку після замаху на Трампа - ЗМІ

Глава Секретної служби США подала у відставку після замаху на Трампа - ЗМІ

Укрінформ
Директорка Секретної служби США Кімберлі Чітл подала заяву у відставку після загального обурення тим, що її відомство не змогло запобігти замаху на експрезидента Дональда Трампа на передвиборчому мітингу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNBC.

Зазначається, що агенти Секретної служби, зокрема, дозволили Трампу вийти на сцену та почати свій виступ після того, як місцева поліція повідомила, що бачили підозрілу людину на заході.

Цією людиною виявився Томас Крукс, якого ліквідував снайпер Секретної служби після того, як він кілька разів вистрілив у Трампа.

Відставка Чітл відбулася через день після того, як її розкритикували члени комітету Палати представників на слуханнях щодо дій Секретної служби під час мітингу Трампа.

На цих слуханнях 22 липня Чітл відмовилася йти у відставку, заявивши, що вона є найбільш кваліфікованим фахівцем для керівництва Секретною службою, яка відповідає за захист президента, віцепрезидента, членів їхніх сімей і провідних кандидатів у президенти.

За даними CNN, Чітл очолювала відомство з 2022 року.

Читайте також: Замах на Трампа: нападник шукав в Інтернеті інформацію про шкільну стрілянину та вибухівку

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня під час виборчого мітингу Трампа у Батлері (штат Пенсильванія) сталася стрілянина, в результаті якої Трамп зазнав поранення вуха. Правоохоронні органи США «нейтралізували» особу, що вчинила стрілянину. Інцидент розслідується як можливий замах на вбивство.

Фото: Jabin Botsford/The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-