Boeing відновлює поставки літаків 737 MAX до Китаю

Boeing відновлює поставки літаків 737 MAX до Китаю

Укрінформ
Американський авіавиробник компанія Boeing відновлює поставки своїх пасажирських літаків 737 MAX до Китаю, зупинені п’ять років тому.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Поставки нових літаків Boeing китайським авіаперевізникам припинились у 2019 році після двох фатальних катастроф авіалайнерів MAX 8, а також посилення напруженості між Вашингтоном і Пекіном у різних питаннях, починаючи від технологій і закінчуючи національною безпекою.

9 липня компанія Boeing повідомила, що вперше з 2019-го року поставила китайському авіаперевізнику Air China два літаки 777 для вантажних перевезень.

Відновлення поставок пасажирських авіалайнерів свідчить про остаточне скасування заборони на поставки нових Boeing до КНР.

Наприкінці минулого року в американській компанії заявляли, що мають уже збудованих близько 140 літаків 737 MAX 8, із яких 85 призначалися клієнтам у Китаї.

Читайте також: Boeing придбає виробника фюзеляжів Spirit AeroSystems

За розрахунками Boeing, у наступні двадцять років, до 2043-го, китайським авіакомпаніям знадобиться не менше 8830 нових комерційних літаків.

Як повідомляв Укрінформ, американська корпорація Boeing та українська компанія «Антонов» 23 липня підписали попередній меморандум, який може посприяти спільному виробництву безпілотників в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-