У Франції затримали росіянина за підозрою у підготовці дестабілізаційних заходів під час Олімпіади

У Франції затримали росіянина за підозрою у підготовці дестабілізаційних заходів під час Олімпіади

Укрінформ
У Парижі затримали вихідця з РФ, якого підозрюють у підготовці заходів для дестабілізації ситуації під час Олімпійських ігор.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

"Французька поліція у вівторок заарештувала росіянина, підозрюваного в організації актів дестабілізації під час Олімпіади у Парижі", - поінформувала прокуратура.

Чоловіка 1984 року народження затримали та розпочали судове розслідування за підозрою в "організації заходів, які можуть призвести до дестабілізації під час Олімпійських ігор", повідомило джерело у прокуратурі.

За його даними, відкрито провадження щодо "передачі розвідданих іноземній державі з метою розпалювання ворожнечі у Франції". Такий злочин карається ув’язненням до 30 років, додало джерело.

Прокуратура повідомила, що під час обшуку будинку затриманого чоловіка "на запит Міністерства внутрішніх справ" виявлено докази його ймовірних злочинних планів.

Наразі прокурори не надали подробиць щодо можливих злочинів.

Читайте також: Генеральний секретар ООН закликає до олімпійського перемирʼя

Як повідомляє місцеве видання Le Parisien, росіянину висунули обвинувачення у веденні розвідки на користь іноземної держави з метою підживлювати внутрішню напругу у Франції та обрали йому арешт як запобіжний захід.

Зазначається, що французькі спецслужби тривалий час спостерігали за чоловіком, перш ніж вирішили провести у нього обшук. Квартира підозрюваного розташована неподалік місця, де відбуватиметься церемонія відкриття Олімпійських ігор.

Як повідомляв Укрінформ, Олімпійські ігри триватимуть у Франції з 26 липня по 11 серпня.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-