МЗС Румунії викликало представника Росії через уламки «Шахеда» на своїй території

МЗС Румунії викликало представника Росії через уламки «Шахеда» на своїй території

Укрінформ
МЗС Румунії висловило Росії рішучий протест у зв'язку з виявленням на території країни уламків безпілотника, які російська армія запускала по Україні.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

МЗС передало протест тимчасовій повіреній у справах посольства Росії Олені Копніній, яку викликали до відомства вчора, 25 липня. У міністерстві вважають «безвідповідальний характер військових ударів» з боку Росії загрозою національній безпеці Румунії.

Раніше Міноборони Румунії заявило, що виявило фрагменти безпілотника Shahed-136 в районі села Плауру, розташованого на березі Дунаю неподалік українського портового міста Ізмаїл. Пошуки інших фрагментів дронів продовжуються. Румунське Міноборони зазначає, що всі ділянки території, де могли впасти безпілотники, «перебували за межами житлових районів, і жодних елементів інфраструктури не було пошкоджено».

Читайте також: У НАТО відреагували на виявлені в Румунії уламки російського «Шахеда»

Як повідомляв Укрінформ, у населених пунктах з румунського боку Дунаю в ніч проти 24 липня оголошували повітряну тривогу у зв’язку з масованою атакою російських «шахедів» на українські порти.

Пізніше в румунському окрузі Тульча знайшли уламки дрона-камікадзе типу «Герань 1/2» (Shahed) російського походження.

У НАТО, членом якого є Румунія, відреагували на уламки дрона-камікадзе, заявивши про відсутність ознак навмисного нападу Росії.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-