У США та Канаді вирують лісові пожежі, тисячі людей залишили свої домівки

У США та Канаді вирують лісові пожежі, тисячі людей залишили свої домівки

Укрінформ
Лісові пожежі, які охопили частину Канади і США, змусили тисячі людей залишити свої домівки.

Про це повідомляє Sky News, передає Укрінформ. 

Зокрема, в канадській провінції Альберті вирує близько 176 лісових пожеж, 50 з яких вийшли з-під контролю, у місту Джаспер пожежі знищили ймовірно 50% будівель. У місті, яке розташоване в Скелястих горах, влада попередила про «стіну вогню», оскільки полум'я сягнуло 100 м заввишки і поширилося на 5 км менш ніж за 30 хвилин.

Крім бригад швидкого реагування з усієї країни, Канада має намір прийняти 400 пожежників з Мексики, Південної Африки, Австралії та Нової Зеландії.

У США за ніч пожежа поширилася з приблизно 567 гектарів у середу біля міста Чіко в Каліфорнії до приблизно 50 585 гектарів у четвер у другій половині дня. 

Станом на другу половину дня четверга пожежу в парку було локалізовано лише на 3%, але про постраждалих не повідомлялося.

Понад 4 000 людей були евакуйовані з округу Бьютт і Чіко.

Читайте також: Канаду вкрив дим від лісових пожеж

Найбільшою лісовою пожежею в США є пожежа в громаді Дуркі в Орегоні, яка охопила майже 109 гектарів. За повідомленнями місцевих ЗМІ, вона вбила сотні голів худоби і знищила землі ранчо.

Іншу пожежу, що знаходиться приблизно в 160 км на північний захід від Бойсе, штат Айдахо, було локалізовано на 20% в четвер у другій половині дня.

Як повідомляв Укрінформ, лісова пожежа у канадській провінції Альберта знищує гірське курортне місто Джаспер.

Фото: Brett Brown/USDA Forest Service

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-