Канада, Австралія та Нова Зеландія закликають до негайного перемирʼя у Газі

Канада, Австралія та Нова Зеландія закликають до негайного перемирʼя у Газі

Заява
Укрінформ
Ізраїль та ХАМАС мають негайно домовитися про взаємне припинення вогню, аби врятувати цивільних палестинців.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у спільній заяві МЗС Канади, Нової Зеландії та Австралії.

“Ізраїль повинен дослухатися до занепокоєнь міжнародної спільноти. Захист цивільних - критично важливий й обовʼязковий відповідно до міжнародного гуманітарного права. Палестинських цивільних не можна змушувати платити за поразку ХАМАСу. Це має припинитися. Конче необхідне негайне припинення вогню. Треба захистити цивільних й збільшити доставку допомоги до Гази для покращення гуманітарної ситуації”, - заявили у зовнішньополітичних відомствах трьох країн.

Підписанти наголосили на своїй “глибокій стурбованості потенційною подальшою ескалацією конфлікту у регіоні”. “Постійна ескалація насильства робить припинення вогню у Газі ще більш нагальним. Ми закликаємо усі залучені сторони до стримування й деескалації. Ми підтримуємо дипломатичні зусилля із впровадження резолюції Радбезу ООН 1701. Поширення війни матиме руйнівні наслідки як для Ізраїлю, так і для Лівану, а також для цивільних жителів регіону”, - стверджується у заяві.

Канада, Австралія та Нова Зеландія висловили “повну підтримку широкій угоді про припинення вогню, озвученій президентом Байденом та підтриманій Радою Безпеки ООН”. “Ми закликаємо усі сторони конфлікту погодитися на пропозицію. Будь-яка затримка призведе лише до подальших смертей”, - зазначається у документі.

Читайте також: В Італії пройде черговий раунд переговорів про припинення вогню у секторі Гази

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши до 250 заручників, більше ста з яких досі перебувають у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього до 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-