Навчальний центр F-16 у Румунії підготував першу групу пілотів

Навчальний центр F-16 у Румунії підготував першу групу пілотів

Укрінформ
Європейський навчальний центр з управління винищувачами F-16 у Румунії завершив підготовку першої групи пілотів.

Про це повідомляє Міноборони Нідерландів, яке надало для потреб центру військові літаки, передає Укрінформ.

“Європейський навчальний центр F-16 у Румунії завершив підготовку першої групи пілотів. Це румунські пілоти. Вони визнані готовими до ведення бойових дій і можуть бути задіяні в оперативному розгортанні”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пілоти під час навчання відпрацьовували різні сценарії. Наприклад, вони виконували місії у темряві та тренувалися з пілотами країн-членів НАТО.

Підготовка наступної групи румунських пілотів вже стартувала. Згодом тут навчатимуть і українських військових.

“Я з нетерпінням чекаю на момент, коли тут будуть готувати перших українських пілотів. Україна дуже потребує посилення протиповітряної оборони”, - зазначив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекелманс.

Нідерланди мають 42 винищувачі F-16. З них 24 літаки мають бути передані Україні, решта 18 поступово прямує до навчального центру. ВПС Нідерландів тим часом переходять на використання сучасніших літаків F-35.

Як повідомляв Укрінформ, у Румунії в листопаді 2023 року розпочав роботу центр підготовки пілотів винищувачів F-16, де навчатимуться і українці.

Читайте також: Ексміністр оборони Польщі пояснив, як його країна може допомагати Україні з F-16

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс у коментарі Укрінформу заявив, що винищувачі F-16 від Нідерландів надійдуть в Україну найближчим часом.

Фото: Defensie.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-