Нетаньягу перериває візит до США через обстріл Ізраїлю з боку Лівану

Нетаньягу перериває візит до США через обстріл Ізраїлю з боку Лівану

Укрінформ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосив, що перериває свій візит до США й терміново повертається до Ізраїлю через обстріл ізраїльтян з боку Лівану.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN.

За даними канцелярії прем’єра, Нетаньягу отримує останню інформацію про ситуацію і проводить консультації з питань безпеки зі своїм військовим міністром Романом Гофманом.

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог назвав напад «жахливою і шокуючою катастрофою» і пообіцяв, що Ізраїль захищатиме своїх громадян.

«Сьогодні терористи Хезболли жорстоко напали й убили дітей, єдиним злочином яких було те, що вони вийшли пограти у футбол. Вони не повернулися, – заявив він. – Світ не може й далі мовчки спостерігати за терористичними атаками (лідера «Хезболли» Саїда Хасана) Насралли, які здійснюються за вказівкою імперії зла в Ірані. Держава Ізраїль твердо захищатиме своїх громадян і свій суверенітет».

Ізраїльська служба з надзвичайних ситуацій повідомила, що серед загиблих є підлітки й молоді люди віком від 10 до 20 років. Ще 29 осіб отримали поранення, шестеро з яких перебувають у важкому стані.

Зазначається, що всі загиблі – представники місцевої громади друзів (друзи – релігійна спільнота, яку називають «ісламською сектою»; більшість із них не визнають себе громадянами Ізраїлю).

Водночас ліванський уряд заявив, що засуджує «всі акти насильства й напади, спрямовані проти всіх цивільних осіб».

Читайте також: Байден і Нетаньягу обговорили можливість швидшого досягнення угоди щодо Гази - Білий дім

Влада Лівану також закликала до «негайного припинення бойових дій на всіх фронтах» і заявила, що «обстріл цивільних осіб є кричущим порушенням міжнародного права й суперечить принципам гуманності».

Як повідомлялося, унаслідок ракетного обстрілу угрупованням «Хезболла» півночі підконтрольних Ізраїлю Голанських висот загинули щонайменше десятеро людей, ще тридцять зазнали поранень. Загиблі – переважно підлітки, які перебували на місцевому футбольному полі.

Самі бойовики «Хезболли» заперечують свою причетність до атаки.

Нетаньягу перебуває у США, де він виступив перед Конгресом та провів зустрічі з президентом Джо Байденом, віцепрезиденткою Камалою Гарріс та кандидатом на посаду президента від республіканців Дональдом Трампом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-