У столиці Конго внаслідок тисняви на концерті загинули семеро людей

У столиці Конго внаслідок тисняви на концерті загинули семеро людей

Фото
Укрінформ
У столиці ДР Конго Кіншасі семеро людей загинули і багато постраждали внаслідок тисняви на музичному концерті.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ. 

За словами губернатора Кіншаси Даніеля Бумби, трагедія сталася на 80-тисячному стадіоні Stade des Martyrs під час виступу популярного госпел-співака Майка Каламбаї.

Влада не коментує причини тисняви, заявивши, що триває розслідування інциденту. Однак місцева музична менеджерська компанія, яка організувала захід, стверджує, що це сталося, коли «служби безпеки намагалися нейтралізувати деяких порушників громадського порядку».

Концерт, у якому брали участь ще кілька музикантів і пасторів, відвідали близько 30 тис. людей, йдеться в заяві менеджмент-компанії Maajabu Gospel.

На відеозаписах видно, що багато людей скупчилися за межами стадіону перед загородженнями, чекаючи нагоди потрапити всередину. На стадіоні ж люди поспішали до центральної сцени.

Читайте також: В Індії затримали шістьох осіб, причетних до смертельної тисняви під час релігійної церемонії

У ДР Конго подібні випадки були й у минулі роки, часто це відбувалось через недостатні заходи контролю, зокрема, надмірне застосування сили. Торік у жовтні одинадцять людей загинули в подібній тисняві на тому ж стадіоні під час концерту.

Як повідомляв Укрінформ, 2 липня в Індії сталась тиснява під час релігійного заходу в штаті Уттар-Прадеш, внаслідок чого щонайменше 121 людина загинула та 31 зазнала травм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-