Пожежа в канадському нацпарку «Джаспер» може тривати місяцями - влада

Пожежа в канадському нацпарку «Джаспер» може тривати місяцями - влада

Фото
Укрінформ
У Канаді назвали лісову пожежу у Національному парку «Джаспер» найбільшою за останнє сторіччя і попередили, що вона може тривати ще кілька місяців.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

За словами заступника начальника пожежної служби Лендон Шепард, очікується, що лісова пожежа горітиме протягом трьох місяців.

За півтора дня в регіоні випало близько 1,2 сантиметрів опадів, але у громаді все ще залишаються активні осередки займання.

Урядова організація «Парки Канади» повідомила, що внаслідок пожежі знищено 358 з 1113 будівель у місті Джаспер, гасіння «просувається успішно».

Відновлюється електропостачання центру міста і критично важливих об'єктів інфраструктури.

Прем'єр-міністр провінції Альберта Даніель Сміт спрогнозувала, що жителям Джаспера буде дозволено повернутися додому не раніше ніж через 28 днів.

Читайте також: У Канаді лісова пожежа нищить курортне місто

Станом на суботу приблизно 17 100 жителів провінції були евакуйовані через лісові пожежі. Наразі в Альберті горить 157 лісових пожеж, з яких 44 вийшли з-під контролю, 45 - гасяться, а 68 - під контролем.

Тим часом влада Британської Колумбії, де вирує 385 пожеж, заявляє, що пожежна небезпека в провінції покращується завдяки дощам і зниженню температури.

Як повідомляв Укрінформ, лісові пожежі, які охопили частину Канади і США, змусили тисячі людей залишити домівки.

Фото: Jasper National Park

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-