Ліван закликав США вплинути на Ізраїль

Ліван закликав США вплинути на Ізраїль

Укрінформ
Уряд Лівану в неділю звернувся до США з проханням закликати Ізраїль до стриманості.

Про це повідомив Reuters міністр закордонних справ Лівану Абдалла Бу Хабіб.

За словами Бу Хабіба, США попросили уряд Лівану передати «Хезболлі», щоб терористичне угрупування також проявило стриманість.

У неділю МЗС Ірану застерегло Ізраїль від «будь-якої нової авантюри» в Лівані. Однак міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант, відвідавши стадіон, де напередодні від ракетного удару, як вважається, з боку «Хезболли», загинуло 12 дітей, заявив: «Ми завдамо ворогові сильного удару».

«Хезболла» заперечує будь-яку відповідальність за суботню атаку.

Читайте також: Ізраїль вночі вдарив по цілях «Хезболли» у Лівані

Державний секретар США Ентоні Блінкен зазначив під час пресконференції в Токіо у неділю, що не хоче ескалації конфлікту на північному кордоні Ізраїлю, і додав, що є підстави вважати, що ракету випустила ліванська «Хезболла».

«Я підкреслюю право Ізраїлю захищати своїх громадян і нашу рішучість зробити так, щоб вони могли це робити. Але ми також не хочемо бачити ескалацію конфлікту. Ми не хочемо, щоб він поширювався», - сказав Блінкен, додавши, що США ведуть переговори з Ізраїлем щодо цього інциденту.

Блінкен заявив, що досягнення угоди про припинення вогню у війні в Газі може допомогти заспокоїти ситуацію на кордоні Ізраїлю з Ліваном.

Читайте також: Ізраїль здійснив авіаудар по терористах ХАМАС на території школи у Газі - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок ракетного обстрілу угрупованням «Хезболла» півночі підконтрольних Ізраїлю Голанських висот, який стався ввечері, 27 липня, загинули щонайменше 12 людей, ще тридцять зазнали поранень.

Зранку ЦАХАЛ повідомив, що ізраїльська авіація завдала ударів по об'єктах угруповання «Хезболла» у семи населених пунктах Лівану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-