Повстанці Малі запропонували віддати полонених «вагнерівців» Україні

Повстанці Малі запропонували віддати полонених «вагнерівців» Україні

Укрінформ
Повстанці-туареги (CSP-PSD) на півночі африканської країни Малі, які розгромили велику групу «вагнерівців» та взяли в полон значну кількість бойовиків, запропонували передати їх українській стороні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у дописі представника CSP-PSD у соцмережі Х.

«Ми, збройні сили CSP-DPA, хочемо висловити нашу солідарність з вашою боротьбою проти російських злочинців. Ми захопили значну кількість найманців «Вагнера» і хочемо передати вам цих полонених як знак підтримки та солідарності. Цей жест спрямований на те, щоб допомогти вам у вашій боротьбі за справедливість і свободу», - йдеться у повідомленні.

У групі сподіваються, що такий крок сприятиме зміцненню «наших зв'язків і нашій спільній перемозі».

Читайте також: Малійські повстанці заявили про знищення «вагнерівців»

Раніше сьогодні стало відомо, що повстанці об'єднання озброєних груп на півночі Малі, населеній переважно туарегами, заявили про знищення десятків солдатів ЗС Малі та російських найманців з ПВК "Вагнер" внаслідок сутички неподалік кордону з Алжиром.

Як повідомлялося, після військового перевороту у травні 2021 року в Малі править військова хунта, яка підтримує тісні зв'язки з Росією і звертається за послугами найманців із контрольованої російськими спецслужбами ПВК «Вагнера».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-