Аеропорт Лівану скасовує рейси через побоювання атаки Ізраїлю

Аеропорт Лівану скасовує рейси через побоювання атаки Ізраїлю

Укрінформ
У понеділок рейси в аеропорту Бейрута були скасовані або затримані через побоювання атаки Ізраїлю.

Про це повідомляє Al Jazeera, передає Укрінформ.

Так, ліванська авіакомпанія Middle East Airlines (MEA) заявила, що збої в розкладі пов'язані зі страховими ризиками через ескалацію напруженості між Ізраїлем і «Хезболлою».

Авіакомпанія Lufthansa заявила, що призупинила п'ять маршрутів до Бейрута і з Бейрута, які здійснюються авіакомпаніями Swiss International Air Lines, Eurowings і Lufthansa до 30 липня включно, через «максимальну обережність».

Інформаційне табло аеропорту Бейрута і сайт відстеження польотів Flightradar24 показують, що турецькі авіалінії також скасували два рейси в ніч проти неділі.

Турецький бюджетний перевізник SunExpress, дочірня компанія Turkish Airlines AJet, грецький перевізник Aegean Airlines, Ethiopian Air і MEA також скасували рейси, заплановані на понеділок в Бейруті, повідомляє Flightradar24.

Міжнародний аеропорт Бейрут-Рафік Харірі є єдиним аеропортом Лівану.

Він був мішенню під час громадянської війни в країні і попередніх бойових дій з Ізраїлем, у тому числі під час останньої війни між «Хезболлою» та Ізраїлем у 2006 році.

Читайте також: Нафта здорожчала на тлі зростання напруженості на Близькому Сході

Як повідомляв Укрінформ, у суботу в результаті ракетного обстрілу на окупованих Ізраїлем Голанських висотах загинули 12 дітей. Ізраїль звинуватив у атаці «Хезболлу».

Уряд Лівану в неділю звернувся до США з проханням закликати Ізраїль до стриманості.

Того ж дня Кабінет безпеки Ізраїлю уповноважив уряд відповісти на напад.

«Хезболла» заперечує будь-яку відповідальність за атаку, найсмертоноснішу в Ізраїлі з моменту нападу Хамасу 7 жовтня, що спричинив війну в Газі.

Фото: airport-technology.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-