КНДР могла використовувати двигун із РФ під час невдалого запуску супутника - розвідка Південної Кореї

КНДР могла використовувати двигун із РФ під час невдалого запуску супутника - розвідка Південної Кореї

Укрінформ
КНДР під час травневого невдалого запуску розвідувального супутника, імовірно, використовувала двигун, вироблений у Росії.

Як повідомляє Reuters, про це заявив член південнокорейського парламенту Лі Сон Кин за результатами зустрічі з представниками Національної розвідувальної служби, передає Укрінформ.

Згідно з заявою Північної Кореї, під час запуску супутника, який вибухнув через кілька хвилин після злету, був використаний новий «двигун на рідкому кисні і нафті». Однак, за даними Національної розвідувальної служби Південної Кореї, немає жодних ознак того, що КНДР самостійно розробила такий двигун, і він, імовірно, був отриманий з Росії.

«З огляду на те, що рідкий кисень і нафта були використані в двигуні вперше, вони (КНДР - ред.), імовірно, отримали технічну підтримку від Росії», - заявив член парламентського комітету з питань розвідки Лі Сон Кин.

Крім того, за даними південнокорейської розвідки, РФ також допомагала Пхеньяну здійснити перший запуск розвідувального супутника в листопаді минулого року, який був успішним. Він відбувся через два місяці після візиту північнокорейського лідера Кім Чен Ина до Росії. Тоді Путін пообіцяв допомогти КНДР у створенні супутників.

Читайте також: КНДР відновила економічне зростання завдяки поставкам зброї Росії - Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, Путін відвідав Пхеньян у червні, під час зустрічі сторони підписали пакт про «всеосяжне стратегічне партнерство».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-