Естонія відправила на латвійсько-білоруський кордон допоміжну команду поліцейських

Естонія відправила на латвійсько-білоруський кордон допоміжну команду поліцейських

Укрінформ
Група естонських поліцейських ESTPOL9 виїхала в понеділок до Латвії, щоб допомогти сусідам у боротьбі зі спробами нелегальної імміграції на латвійсько-білоруському кордоні.

Про це повідомив естонський мовник ERR, передає Укрінформ.

За перші три тижні липня латвійська прикордонна охорона запобігла 730 спробам нелегального проникнення в країну. Минулого тижня прикордонна охорона Латвії звернулася по допомогу до Естонії. У понеділок естонський Департамент поліції та прикордонної охорони (PPA) направив команду поліцейських із 11 осіб, які з вівторка розпочнуть патрулювання латвійсько-білоруського кордону.

Читайте також: Уряд Естонії підвищує податки та скорочує витрати для посилення оборони - прем'єр

Основне завдання ESTPOL9 - участь у наземному патрулюванні, до складу команди входить кінолог із собакою. Також підрозділ має можливість патрулювати кордон за допомогою дронів.

Співробітники PPA будуть направлені у район Каплава та Робіжнікі, де останнім часом спостерігається найбільша кількість спроб незаконно перетнути кордон. Команда працюватиме у Латвії два тижні, після чого її змінить друга ротація. За необхідності PPA готовий надавати допомогу південним сусідам упродовж більш тривалого періоду, але рішення про це буде ухвалено спільно з латвійською прикордонною службою.

Як повідомлялося, попереднього разу підрозділ PPA ESTPOL8 надавав підтримку Латвії восени минулого року, коли також допомагав в охороні латвійсько-білоруського кордону. Із 20 вересня до 15 листопада підрозділи естонського PPA на латвійсько-білоруському кордоні допомогли затримати понад 900 порушників кордону.

Фото: PPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-