В Італії за запитом України арештували активи бізнесмена РФ

В Італії за запитом України арештували активи бізнесмена РФ

Укрінформ
Податкова поліція Флоренції арештувала у російського бізнесмена активи на суму 41 мільйон євро за запитом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в Києві.

Про це повідомляє ANSA із посиланням на джерела в слідчих органах, передає Укрінформ.

За словами співрозмовників італійського видання, арештовані активи включають об'єкти нерухомості та акції компаній, які були придбані шляхом реінвестування незаконних прибутків.

Як зазначається, російський бізнесмен, ім’я якого не називається, перебуває під слідством за злочини, скоєні в Україні, пов'язані з корупцією державних службовців, шахрайством на суму €60 мільйонів і відмиванням грошей.

Вважається, що бізнесмен, серед іншого, придбав через трастову компанію, що базується у Флоренції, великий і розкішний комплекс нерухомості у місті.

Читайте також: Британія конфіскувала у російського олігарха Авена понад £750 тисяч

Зокрема, серед арештованих активів були акції компанії номінальною вартістю в €3 мільйони та чотири об'єкти нерухомості вартістю майже €38 мільйонів, повідомляють джерела у правоохоронних органах.

Інших подробиць поки не повідомляється.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство юстиції України за матеріалами Офісу генерального прокурора подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування до двох російських олігархів та їхнього найближчого оточення санкцій у вигляді стягнення в дохід держави їхніх активів.

Фото ілюстративне: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-