Глава МЗС Австралії назвала військову угоду КНДР з Росією загрозою глобальній стабільності

Глава МЗС Австралії назвала військову угоду КНДР з Росією загрозою глобальній стабільності

Укрінформ
Міністерка закордонних справ Австралії Пенні Вонг назвала військову угоду Північної Кореї з Росією загрозою глобальній стабільності та засудила передачу Пхеньяном зброї Москві для війни проти України як грубе порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

Про це, повідомляє Yonhap, вона заявила під час візиту до Сеула, передає Укрінформ. 

«Я хочу звернути увагу на безпековий пакт між Північною Кореєю та Росією, який є ще одним дестабілізуючим чинником і створює ризики для світу… Ми знову бачимо, як поведінка Росії не сприяє миру, а веде до ескалації», – сказав Вонг під час відвідання демілітаризованої зони, що розділяє дві Кореї.

Вона також засудила постачання Пхеньяном зброї Москві для російської війни в Україні.

«Триваюча передача зброї з Північної Кореї до Росії є грубим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН», - заявила австралійський топдипломат.

Читайте також: Росія продовжує отримувати летальну зброю з Ірану та Північної Кореї - ISW

Вонг також підкреслила необхідність поглиблення співпраці Австралії і її союзників із Південною Кореєю в різних секторах, починаючи від економіки і закінчуючи обороною, оскільки ця країна є дуже важливою для забезпечення стратегічного балансу в регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Південної Кореї ухвалив рішення про формування нового військового командування, відповідального за стратегічні операції зі стримування зростаючих військових загроз з боку КНДР.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-