Ізраїль закликав НАТО виключити Туреччину з альянсу після погроз Ердогана

Ізраїль закликав НАТО виключити Туреччину з альянсу після погроз Ердогана

Укрінформ
Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац закликав НАТО виключити Туреччину з альянсу після того, як президент Реджеп Тайїп Ердоган пригрозив, що його країна може вторгнутися в Ізраїль.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

«У світлі погроз президента Туреччини Ердогана вторгнутися в Ізраїль і його небезпечної риторики міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац доручив дипломатам... терміново зв'язатися з усіма членами НАТО, закликаючи засудити Туреччину і вимагаючи її виключення з регіонального альянсу», - йдеться в повідомленні міністерства.

Раніше у своїй промові в неділю Ердоган заявив: «Ми повинні бути дуже сильними, щоб Ізраїль не міг робити ці безглузді речі з Палестиною», додавши, що Туреччина може ввійти в Ізраїль, але не уточнив, яке саме втручання він пропонує.

Читайте також: Туреччина відреагувала на заяву глави МЗС Ізраїлю щодо Ердогана - ЗМІ

Хоча колись вони були близькими регіональними союзниками, відносини між Ізраїлем і Туреччиною погіршуються вже понад десять років.

Як повідомляв Укрінформ, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган пригрозив Ізраїлю, що може ввести на територію країни свої війська – так само як це було в Карабаху та Лівії.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац відповів на цю погрозу Ердогана, порівнявши його з колишнім іракським диктатором Саддамом Хусейном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-