Одночасне етапування п'ятьох політв’язнів у РФ може бути пов’язане зі спробою обміну - адвокат

Одночасне етапування п'ятьох політв’язнів у РФ може бути пов’язане зі спробою обміну - адвокат

Ексклюзив
Укрінформ
Етапування упродовж кількох днів відразу п’яти політичних в’язнів у Росії, відомих на Заході, може бути пов’язане зі спробою їх обміну.

Про це сказав у коментарі Укрінформу російський адвокат, який перебуває в еміграції, Микола Полозов.

«Етапування протягом кількох днів відразу 5 політв’язнів виглядає як невипадкове. Тут можливі два варіанти: позитивний та негативний. Позитивний – готують якийсь обмін із Заходом. Негативний – білоруський варіант зі зникненням ув'язнених», - розмірковує Полозов.

На думку адвоката, з огляду на те, що етап відбувається переважно з відомими широкому загалу та Заходу політв'язнями, він схиляється до першого варіанту.

Як повідомлялося, протягом двох останніх днів відразу п’ять відомих російських політичних в’язнів були несподівано етаповані. Це опозиціонер Ілля Яшин, співголова «Меморіалу» Олег Орлов, художниця Саша Скочиленко (всі троє були засуджені у справах за «фейки» проти ЗС РФ і засудження російської агресії проти України), а також голови регіональних штабів Навального Лілія Чанишева та Ксенія Фадєєва.

Читайте також: У Криму продовжили арешт чотирьом активістам, затриманим у березні

Микола Полозов – російський адвокат, який захищав багатьох політичних в’язнів у РФ, в тому числі українських - Ахтема Чийгоза, Ільмі Умерова та інших.

Як повідомляв Укрінформ, у Росії в інтернеті заблокували платформу для підтримки політичних в'язнів "Заодно".

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-