Блінкен заявив, що США не причетні до вбивства лідера ХАМАСу

Блінкен заявив, що США не причетні до вбивства лідера ХАМАСу

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у середу, що Сполучені Штати не причетні до вбивства лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Це те, про що ми не знали і до чого не були причетні», - сказав Блінкен в інтерв'ю телеканалу Channel News Asia під час візиту до Сінгапуру.

Революційна гвардія Ірану підтвердила смерть Ханії через кілька годин після того, як він був присутній на церемонії приведення до присяги нового президента країни.

«За багато років я навчився ніколи не спекулювати на тому, як одна подія може вплинути на іншу», - сказав Блінкен, коли його запитали, який вплив може мати смерть Ханії на війну між Ізраїлем і ХАМАСом.

Держсекретар заявив, що припинення вогню і звільнення заручників, які утримуються в Газі, мають вирішальне значення, і Сполучені Штати зроблять все, щоб це сталося.

«Життєво важливо, сподіваюсь, спрямувати ситуацію в правильне русло для більш стійкого миру і більш стійкої безпеки, щоб не втрачати фокус», - підкреслив Блінкен.

Читайте також: Під час виступу Нетаньягу в Конгресі поліція застосувала перцевий газ проти протестувальників

Як повідомляв Укрінформ, ХАМАС заявив, що у столиці Ірану у середу вранці вбито лідера руху Ісмаїла Ханію, який прибув до Тегерана для участі в церемонії інавгурації президента.

Фото: U.S. Department of State/flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-