Іран обіцяє помститися за вбивство лідера ХАМАСу

Іран обіцяє помститися за вбивство лідера ХАМАСу

Укрінформ
Іран заявив, що відповідальні за вбивство ватажка ХАМАСу Ісмаїла Ханії будуть «глибоко шкодувати».

Про це заявило представництво Ірану при ООН в соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Реакцією на вбивство точно будуть спецоперації - більш жорсткі і спрямовані на те, щоб викликати глибоке каяття у злочинця», - йдеться у повідомленні.

Ханія загинув, коли перебував у «резиденції в Тегерані», заявив ХАМАС. Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив, що, оскільки напад стався в Тегерані, «ми вважаємо помсту за нього своїм обов'язком», пише The Guardian.

Посередники у мирних переговорах між Ізраїлем і ХАМАСом - Катар і Єгипет - попередили, що ліквідація Ханії відкине назад переговори про припинення вогню і звільнення заручників, які утримуються в Газі, адже лідер бойовиків відігравав ключову роль у переговорах в Досі.

«Як може бути успішним посередництво, коли одна сторона вбиває перемовника з іншого боку?» - написав прем'єр-міністр Катару шейх Мохаммед бін Абдулрахман Аль Тані в соцмережі X.

Похорон Ханії відбудеться в Ірані в четвер, в країні оголошено триденну жалобу. Потім його тіло перевезуть до Дохи для поховання.

Ізраїльський уряд офіційно відмовився коментувати смерть Ханії, але удар був визнаний ізраїльською операцією як всередині країни, так і за її межами.

Новина про вбивство була зустрінута в Ізраїлі здебільшого із захопленням, оскільки це стало виконанням обіцянки знайти людей, відповідальних за вбивства, скоєні на початку війни 7 жовтня 2023 р.

Читайте також: Повномасштабна війна на Близькому Сході не є неминучою - глава Пентагону

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня палестинське угруповання ХАМАС заявило, що у столиці Ірану вранці вбито лідера руху Ісмаїла Ханію, який прибув до Тегерана для участі в церемонії інавгурації президента. Це сталося всього за кілька годин після того, як Ізраїль заявив, що знищив одного з командирів «Хезболли» в Бейруті.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у середу, що Сполучені Штати не причетні до вбивства Ісмаїла Ханії.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-