Теракти 11 вересня у США: обвинувачені погодилися визнати провину

Теракти 11 вересня у США: обвинувачені погодилися визнати провину

Укрінформ
Обвинувачений у підготовці терактів 11 вересня 2001 року в США Халід Шейх Мохаммед та двоє його спільників, які утримуються у в'язниці Гуантанамо, погодилися визнати себе винними у змові та вбивстві в обмін на довічне ув'язнення замість смертної кари.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на прокурорів у Гуантанамо, передає Укрінформ.

Підсудні Халід Шейх Мохаммед, Валід бін Атташ і Мустафа аль-Хавсаві уклали угоду в результаті переговорів з прокурорами, що тривали 27 місяців. У середу угода була затверджена високопоставленим представником Пентагону, який здійснює нагляд за військовим трибуналом.

Всі троє обвинувачених перебувають під вартою з 2003 року.

«В обмін на скасування смертної кари як можливого покарання, троє обвинувачених погодилися визнати себе винними в усіх інкримінованих їм злочинах, включаючи вбивство 2 976 осіб, перелічених в обвинувальному висновку», – заявив головний обвинувач, контр-адмірал Аарон Руг, у листі до членів сімей жертв терактів.

Очікується, що обвинувачені можуть подати свої клопотання у відкритому суді вже наступного тижня.

Читайте також: Трамп у разі перемоги обіцяє розсекретити документи про вбивство Кеннеді та теракт 11 вересня

Терористичний акт 11 вересня 2001 року - серія скоординованих терористичних атак ісламістської організації «Аль-Каїда», здійснена 11 вересня 2001 року на території США за допомогою захоплених пасажирських літаків. Унаслідок нападу загинуло 2 996 осіб, понад 6 000 осіб отримали поранення. Таким чином, теракт став найбільшим в історії за кількістю жертв; інфраструктура зазнала збитків на суму не менше 10 млрд доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-