Дипломатія не повинна полишати зусиль для вирішення конфліктів - Бербок

Дипломатія не повинна полишати зусиль для вирішення конфліктів - Бербок

Укрінформ
Світова спільнота та дипломатія мають, попри всі складнощі, наближати мир у кризових регіонах – в Україні та на Близькому Сході.

Про це заявила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок у Парижі після переговорів з французьким колегою Стефаном Сежурне, передає кореспондент Укрінформу. 

Нинішню ситуацію у світі вона назвала «драматичною», а Олімпіада, як бувало раніше, не дає пауз на перемир’я. Це стосується України та Близького Сходу. Обидві теми очільники МЗС Франції і ФРН обговорили під час зустрічі. 

Бербок нагадала, що Путін два з половиною роки веде жорстоку війну проти України. Весь цей час вона та інші «роблять усе можливе, кожного дня, заради того, щоб хоча б трохи наблизити мир». 

Часто буває так, що для того, аби зробити крок уперед, треба зробити два кроки назад, визнала німецька дипломатка. Вона наголосила на необхідності не залишати дипломатичних зусиль у намаганнях шукати розв’язання конфліктів.

Що стосується Близького Сходу, глава МЗС повторила заклик до громадян ФРН негайно залишити територію Лівану. Із закликом вона звернулась і до учасників конфлікту, і до тих, хто може на них вплинути.

Читайте також: Берлін не планує змінювати своє рішення щодо ударів німецькою зброєю вглиб РФ - Шольц

«Закликаємо всі сторони, а ми спільно перебуваємо в переговорах з дуже багатьма учасниками, запобігти подальшій ескалації, це стало би фатальним для людей у регіоні, для всієї безпекової ситуації в регіоні та у світі. Я нагально закликаю не підливати оливу у вогонь, а наполегливо працювати над досягненням гуманітарної паузи, як би важко це не було», - заявила Бербок стосовно останнього розвитку подій на Близькому Сході. 

Як повідомлялось, після ліквідації в Тегерані одного з лідерів "Хезболли" та обіцянок представників Ірану й угруповання помститися Ізраїлю значно активізувалися дипломатичні зусилля по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-