Штати підтвердили, що Навального планували обміняти в межах угоди з РФ

Штати підтвердили, що Навального планували обміняти в межах угоди з РФ

Укрінформ
США наполягали на включенні російського опозиціонера Олексія Навального, який загинув у російський вʼязниці, до списку на обмін увʼязненими між Росією та західними країнами.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив журналістам у четвер радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Він розповів, що США працювали з партнерами над угодою, яка включала б Навального.

«На жаль, він помер…- сказав Салліван. - У той самий день, коли він помер, я бачився з батьками Евана (Гершковича - репортера Wall Street Journal, звільненого в результаті обміну з російської вʼязниці, - ред.). Я сказав їм, що президент був сповнений рішучості зробити це, навіть незважаючи на цю трагічну новину, і що ми будемо працювати вдень і вночі, щоб прийти до цього дня».

Радник зазначив, що ця робота тривала протягом останніх кількох місяців і завершилася 1 серпня.

Читайте також: Байден оприлюднив перше фото звільнених під час обміну з Росією

Як повідомляв Укрінформ, в четвер, 1 серпня, відбувся масштабний обмін в'язнями між Росією і Заходом. Під час обміну більше десятка ув'язнених Кремлем були обміняні на росіян, утримуваних в США і Європі.

ЗМІ оприлюднили список ув’язнених, яких було обміняно. Росія отримала російських шахраїв, шпигунів та кілера в обмін на політичних в'язнів.

Навальний потрапив до в'язниці у 2021 році і був засуджений до більш як 20 років ув'язнення після численних судових процесів.

У лютому він помер у вʼязниці. У російській опозиції вважають, що це була насильницька смерть.

Обмін полоненими в четвер забезпечив звільнення сімох російських політвʼязнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-