Китай заявив, що його із Бразилією «консенсус» щодо України підтримали понад 110 країн

Китай заявив, що його із Бразилією «консенсус» щодо України підтримали понад 110 країн

Укрінформ
Так званий «консенсус» Китаю та Бразилії з шести пунктів щодо врегулювання «української кризи» здобув підтримку в більш як 110 країнах.

Про це заявив спецпредставник уряду КНР з питань Євразії Лі Хуей під час поїздки до Бразилії, передає Укрінформ із посиланням на МЗС Китаю.

«Китай і Бразилія спільно опублікували так званий консенсус із шести пунктів щодо просування політичного врегулювання «української кризи» (так в обох країнах називають загарбницьку російську війну проти України – ред.). Ця заява здобула підтримку більш ніж 110 країн», - сказав Лі під час переговорів із головним радником президента Бразилії з питань міжнародної політики Чельсо Аморімом.

Китайський дипломат додав, що Пекін готовий зміцнювати контакти й координацію з бразильською стороною в питанні політичного врегулювання «кризи в Україні» та наголосив на необхідності спільних зусиль для остаточного її вирішення.

У повідомленні йдеться, що Аморім, своєю чергою, висловив готовність влади Бразилії до взаємодії з Китаєм із метою просування «консенсусу з шести пунктів» та створення умов для врегулювання «української кризи».

Китай і Бразилія опублікували свій «консенсус» 23 травня. В його першому пункті йдеться про необхідність деескалації ситуації на фронті – утримання від розширення бойових дій та їх загострення, проте взагалі не згадується про відновлення територіальної цілісності України, тоді як минулого року в першому «мирному плані з 12 пунктів» це положення йшло першим.

Читайте також: Блінкен попередив Ван Ї про наслідки, якщо Китай не припинить підтримки ВПК Росії

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю французьким ЗМІ заявив, що якщо Китай захоче, він може змусити Росію зупинити війну.

Фото: fmprc.gov.cn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-