У Росії паралізована робота судів через масштабний технічний збій

У Росії паралізована робота судів через масштабний технічний збій

Укрінформ
У Росія стався збій у системі Державної автоматизованої системи «Правосуддя», де знаходиться інформація про всі судові справи, через що зокрема паралізована робота московських судів.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал "База".

Збій стався вранці 2 серпня. Не працює ПЗ для реєстрації вхідних документів, крім того, неможливо провести засідання — аудіо- та відеопротокол процесу також пов'язані з непрацюючим ПЗ. А записати засідання на диктофон через нові поправки до Цивільного процесуального кодексу тепер не можна.

Читайте також: Хакери ГУР тиждень атакували фінсектор та урядові ресурси РФ і здобули конфіденційні дані - джерело

За даними «Бази», через збій у судах почалися великі затримки. Співробітники згадують, як користуватися ручками та олівцями, й оформлюють перенесення засідань у блокнотах. На сайті ДАС «Правосуддя» висить заглушка про «проведення робіт із модернізації сайтів».

Своєю чергою, московські суди в Телеграм-каналі також підтвердили електронний збій, зокрема, в роботі Комплексної інформаційної системи судів загальної юрисдикції.

Читайте також: Українські ІТ-спеціалісти вивели з ладу понад 110 серверів компанії «Ростсельмаш»

Як повідомлялося, наприкінці січня по всій Росії спостерігався масштабний збій у роботі рунету – у користувачів виникли складнощі при відкритті сайтів із доменом «.ru».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-