Польщі не видали журналіста під час обміну, але вона віддала російського шпигуна - ЗМІ

Польщі не видали журналіста під час обміну, але вона віддала російського шпигуна - ЗМІ

Укрінформ
Польсько-білоруського журналіста Анджея Почобута не видали Польщі в ході обміну ув'язненими між РФ та країнами Заходу, що відбувся 1 серпня. Натомість російського шпигуна країна віддала.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

"Польща звільнила російського шпигуна, щоб посприяти найбільшому обміну ув'язненими з часів Холодної війни, але вдома уряд зазнав критики за нездатність звільнити журналіста, який залишається за ґратами у Білорусі, яка є найближчим союзником Москви", - йдеться у повідомленні.

Анджей Почобут був затриманий у 2021 році й наразі відбуває восьмирічне ув’язнення у Білорусі за звинуваченнями, серед яких "заподіяння шкоди" національній безпеці країни.

Відтоді звільнення Почобута, громадянина Білорусі та правозахисника з польської етнічної меншини в країні, займає важливе місце у дипломатичному порядку денному Варшави.

У рамках угоди польська влада звільнила російського шпигуна Павла Рубцова, ув’язненого за звинуваченнями в шпигунстві.

Коли стали відомі імена звільнених, польські журналісти здивувалися, чому серед них немає Почобута.

Читайте також: Масштабний обмін увʼязненими з РФ відбувся завдяки залученню Польщі - Туск

"Як громадяни ми маємо право відчувати розчарування", — написав Бартош Вєлінський, редактор видання Gazeta Wyborcza, кореспондентом якого працював Почобут.

Як повідомляв Укрінформ, 1 серпня відбувся найбільший з часів Холодної війни обмін, до якого були залучені 7 країн. 16 ув’язнених були видані РФ та Білоруссю; 10 – країнами Заходу. Серед тих, кого передали Москві – зокрема, засуджений до довічного ув’язнення в Німеччині кілер Вадим Красіков та шпигуни.

Фото: БелТА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-