Глава МЗС Литви - про санкції проти «простих» росіян: «Лікувати» потрібно не лише Путіна

Глава МЗС Литви - про санкції проти «простих» росіян: «Лікувати» потрібно не лише Путіна

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс прокоментував часто повторюване питання про «простих росіян», які «не повинні бути під санкціями», заявивши, що «лікувати» потрібно не тільки Путіна, а й все населення РФ.

Про це він написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

Як зауважив Ландсбергіс, спочатку говорять про невинуватість пересічних росіян, але потім «я бачу, як пересічні росіяни вбивають пересічних українців».

«Я бачу звичайних російських матерів, які прощаються зі своїми звичайними російськими синами і бажають їм удачі в їхніх звичайних російських воєнних злочинах. Я бачу, як звичайні росіяни святкують вбивство. Я бачу, як звичайні російські батьки одягають своїх звичайних російських дітей у військову форму і малюють літеру Z на картонному муляжі танка. Я бачу звичайних росіян, які збираються разом, щоб утворити величезну літеру Z на міській площі», - написав Ландсбергіс.

Він заявив, що «пересічна Росія хвора», а зцілення буде довгим і виснажливим процесом, який може розпочатися лише тоді, коли «Росія, а не лише Путін, зазнає поразки». Без поразки в Україні Росія просто продовжуватиме «розповсюджуватись».

«Щодо «несправедливих» санкцій проти «простих росіян»... Що ж, все, що сповільнює російську тотальну військову машину, матиме підтримку пересічних литовців. Чого б не коштувала перемога. Слава Україні», - зауважив глава литовського МЗС.

Читайте також: Тиск на Росію має посилюватися так, щоб вона не могла обходити санкції - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, у Литві після перевірок, проведених Департаментом міграції, шістьох людей було позбавлено громадянства країни за приховування факту отримання російського громадянства та неповідомлення про це в установленому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-