У Бангладеш відновились протести з вимогою відставки прем’єра

У Бангладеш відновились протести з вимогою відставки прем’єра

Укрінформ
У Бангладеш на вихідних відновились протести - демонстранти вимагали відставки прем'єр-міністрки Шейх Хасіни після того, як на протестах в липні загинули понад 200 осіб.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Протестувальники закликали не платити податки й не оплачувати комунальні послуги, не виходити на роботу в неділю, яка є робочим днем у Бангладеш. Хоча офіси, банки та фабрики відкрилися, але жителі Дакки та інших міст зіткнулися з проблемами, намагаючись дістатися до роботи.

Протестувальники напали на Медичний університет Бангабандху Шейха Муджиба, головну державну лікарню в районі Шахбаг в Дацці, підпалили кілька автомобілів.

Поліція вступила в сутички з протестувальниками, застосовуючи вогнепальну зброю, сльозогінний газ і гумові кулі. Протестувальники підпалювали автомобілі, офіси правлячої партії.

Місцеві ЗМІ повідомили про щонайменше 50 загиблих під час недільних заворушень.

Шейх Хасіна заявила, що ті, хто займається «саботажем і погромами», вже не студенти, а злочинці, і з ними треба жорстко розібратися.

В країні знову відключили мобільний інтернет, а Facebook і додатки для обміну повідомленнями, зокрема WhatsApp, були недоступні навіть через звичайний інтернет.

Читайте також: У Бангладеш відновили доступ до інтернету після заворушень

Влада також закрила школи й університети по всій країні, оголосила вихідні з понеділка по середу і ввела комендантську годину. Суди залишаться закритими на невизначений термін.

Загалом за останні тижні у Бангладеш було заарештовано щонайменше 11 000 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, протести почалися минулого місяця, коли студенти вимагали скасувати квоти, за якими 30% робочих місць в уряді було зарезервовано для сімей ветеранів, які воювали у війні за незалежність Бангладеш проти Пакистану в 1971 році. Згодом Верховний суд країни скоротив систему квот до 5% робочих місць, з яких 3% - для родичів ветеранів, але протести продовжуються.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-