У США назвали ймовірні терміни атаки Ірану та «Хезболли» на Ізраїль - ЗМІ

У США назвали ймовірні терміни атаки Ірану та «Хезболли» на Ізраїль - ЗМІ

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив колегам із країн «Групи семи» (G7) у неділю, що атака Ірану та угруповання «Хезболла» на Ізраїль може початися вже у понеділок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Axios із посиланням на три поінформовані джерела.

Зазначається, що Блінкен скликав телефонну конференцію, щоб координувати дії із найближчими союзниками США та спробувати в останню хвилину здійснити дипломатичний тиск на Іран та «Хезболлу» з метою максимальної мінімізації їхньої відплати Ізраїлю. За словами політика, обмеження впливу ударів на Ізраїль є найкращим шансом запобігти повномасштабній війні.

За інформацією джерел, Блінкен наголосив, що США вірять, що Іран і «Хезболла» помстяться, однак зауважив, що залишається неясним, яку форму матиме ця відплата. Він сказав, що Сполучені Штати не знають точного часу атак, але підкреслив, що вони можуть початися уже в найближчі 24-48 годин, тобто вже у понеділок, повідомили неназвані джерела.

Окрім цього, Блінкен звернувся до інших міністрів закордонних справ G7 із проханням вдатися до дипломатичного тиску на Іран, «Хезболлу» та Ізраїль, аби зберегти максимальну стриманість.

Читайте також: По Ізраїлю з Лівану випустили пів сотні ракет - ЗМІ

Він також додав, що США докладають зусиль, щоб розірвати цикл ескалації, намагаючись максимально обмежити атаки Ірану і «Хезболли», а потім стримати відповідь Ізраїлю.

Як повідомляв Укрінформ, Ізраїль може зазнати кількаденної масованої ракетної атаки з Лівану та Ірану у відповідь на вбивство очільників Хезболли та ХАМАСу минулого тижня.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-